IVECO SLUIT DEAL MET HYUNDAI VOOR WATERSTOFBUSSEN

IVECO SLUIT DEAL MET HYUNDAI VOOR WATERSTOFBUSSEN

Hyundai gaat brandstofcellen leveren aan vrachtwagen- en bussenbouwer Iveco voor in de waterstofbussen van dat merk. De deal heeft specifiek betrekking op Europa.

Specifiek sluit het Italiaanse Iveco een deal met HTWO, een nieuwe tak van Hyundai die zich richt op de ontwikkeling van brandstofcellen, die waterstof omzetten in elektrische energie. Hoewel Hyundai ook een brandstofcel in personenauto Nexo levert, wordt algemeen aangenomen dat deze techniek vooral voor grotere voertuigen erg nuttig kan zijn. Dat verklaart waarom Iveco zijn (stads-)bussen op deze manier wil elektrificeren.

Iveco noemt specifiek Europa en ook thuisland Italië als afzetmarkt voor de waterstofbussen. De bussen moeten ook in Italië worden gebouwd. Door onder meer deze bussen zegt het bedrijf ‘een leidende rol in de energietransitie van het Europese openbare vervoer’ te ambiëren.

Iveco heeft van oudsher banden met Fiat, maar is geen onderdeel van het Stellantis-concern. In plaats daarvan staat het op eigen benen, als een van de merken van de Iveco Group. Iveco maakt onder verschillende namen vrachtwagens, bussen en bestelbussen (Daily), maar ook legervoertuigen en industriële aandrijflijnen.

Om deze site goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookie beleid